A képzés

A képzés

 A lelkigondozói képzés története 2005 novemberében született meg, amikor az EKKTE létrehozta a “Lelkigondozói képességek” nevű kurzusát. Ezt később átdolgozták és megjelent a Lekigondozói Szolgálat Alapkézése (PCFC). Az utóbb említett képzésről sok olyan visszajelzés és kiértékelés érkezett, amely lehetővé tette a képzés anyagának a kibővítését és továbbfejlesztését. Így jött létre a jelenlegi képzés, amelyet elneveztek PCUK Resourcing Pastoral Carers Course-nak, mi pedig “Lelkigondozók eszköztárának”. Ezt a képzést az Egyesült Királyság határain kívül csak az adhatja át, aki az Egyesület által megszerzett Nemzetközi Képző státussal rendelkezik.

Nagyon sokan támogatták a Lelkigondozói Szolgálat képzési formáit már a kezdetektől. Az eredeti képzés megírásától a jelenlegi képzésig sok ötlet, a teológiai alapok lefektetéséhez rengeteg fontos megjegyzés gyűlt össze, nem beszélve az anyag begépeléséről és megformázásáról, az olvasmányok kiválasztásáról, a power pointok megszerkesztéséről és végül az új honlap létrehozásáról!

Ez a képzés még mindig fejlődőben van és ezt a folyamatot meg is fogja őrízni.

Felismertük az ún. “kollektív bölcsesség” értékét, ezért úgy terveztük meg a képzést, hogy a tapasztalatokból érkező visszajelzéseket folyamatosan beépítjük a képzésbe. Úgy gondoljuk, hogy egy színvonalas képzés mindannyiunk számára nyereség és áldás.